lördag 10 augusti 2013

Underbara kladdkaka

Här har ni en kaka ni måste testa, riktigt mumsig! Sött, syrlig och fräsch.

Citronkladdkaka med vitchoklad
8 bitar

150 gram smör/margarin
1 st citron
2 ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1.5 dl vetemjöl
0.5 dl vitchoklad knappar
eller
50 gram vit choklad

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Smält smöret och låt det svalna. Sätt ugnen på 150 grader
  2. 2. Tvätta citronen och rivskalet fint. Pressa ur saften.
  3. 3. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i vaniljsocker, mjöl, smör, citronskal och saft. Blanda till en smet.
  4. 4. Vänd i chokladen och häll upp i en smord form, 24 cm i diameter.
  5. 5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min.
  6. 6. Låt kallna. Garnera med bär och citronskal.
Som den chokoholic jag är, hade jag i mer choklad, typ 100 gram. Sparade lite chokladflis som jag strödde uppepå.
Jag garnerade med florsocker och färska jordgubbar och kakan serverades med grädde, vaniljglass och punschhonung





1 kommentar: