torsdag 23 maj 2013

Grill-tillbehör

Det här receptet på rabarberchutney finns säkert överallt på nätet men jag kallar det Eivors rabarberchutney för det var av henne jag fick det. :)
Ett gottigottgott tillbehör till grillat, står sig länge om du inte hinner äta upp den innan förstås. ;)

Rabarberchutney 2 burkar

500 g rabarber
2 st rödlökar
1.5 msk ingefära 24%
3/4 dl vatten
5 dl socker
1tsk ingefära
1 1/2 msk curry
2 tsk salt
2 tsk spansk peppar
6-8 torkade aprikoser

Gör så här:
Skär rabarbern i ganska små bitar och hacka rödlöken fint. Koka rabarber, lök, ättikssprit och vatten i ca 10 min. 
Lägg i övriga ingredienser och låt allt puttra på svag värme ca 30-40 min, den börjar nu stelna men det kan dra ut lite på tiden. Rör mycket under tiden!
Häll upp på burk och låt svalna innan servering!


Mums!

1 kommentar:

  1. Å tack gumman nu blir det chatuny.Kan varmt rekommenderas.

    SvaraRadera