lördag 29 december 2012

Saffranskladdkaka

Jag fortsätter på tema Kladdkaka och jag älskar saffran, den bästa kryddan för bakverk. På nåt sätt lyckas jag alltid samla på mig dessa små påsar med guld och så glömmer jag bort dem. :)
Google är en suverän uppfinning och återigen hittade jag till Carro bakar

Saffranskladdkaka med vitchoklad

125gr smör
100gr vit choklad
0.5gr saffran (en påse)
2.5dl socker
1dl riven mandelmassa
2dl vetemjöl
5msk vaniljsocker
1 nypa salt
3 ägg

Sätt ugnen på 200 grader och smörj en springform. Smält smöret och ha i saffranet så det "steker" med en stund för både mer smak och mer färg. Ta bort kastrullen och ha i den hackade chokladen så den smälter i smöret.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke, tillsätt smöret och rör sist ner äggen. Häll smeten i formen. Grädda i 30-35min, för min del räckte det med 25min i nedre delen av ugnen.
Servera kakan med grädde eller ett tillbehör som du gillar.

modifikation:
jag hade bara i 3 msk vaniljsocker, kakan är så pass söt att det har ingen större betydelse om du har i mindre vaniljsocker. Frågan är om vaniljsockret fyller nån funktion överhuvudtaget?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar